Houten amuletten en sieraden

De houten amuletten en sieraden van Graveerstudio El Arte uit IJsselstein worden in ons eigen atelier op ambachtelijke wijze gegraveerd.

Amulet: “voorwerp waaraan men heilige macht toeschrijft. Het als amulet gebruikte object wordt geacht een magische verbinding te leggen tussen de drager en de symbolische kracht van de afbeelding”

De graveurs van Graveerstudio El Arte in IJsselstein houden van symboliek en van het maken van mooie dingen. Er zijn talloze symbolen met uiteenlopende betekenissen uit allerlei culturen. El Arte heeft een aantal symbolen in hout gesneden en er sieraden van gemaakt. Ook u kunt een mooi houten amulet, sieraad of talisman laten maken. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Natuurlijk is het mogelijk uw ‘eigen’ symbool te laten maken, dat vinden wij juist heel leuk om te doen! Om het nog persoonlijker te maken, kunt u aan de achterzijde van het houten amulet een boodschap laten graveren. Misschien wilt u uw amulet niet als hanger, maar als broche, armband of oorbel gebruiken. Of u wilt een andere materiaal, bijvoorbeeld roestvrijstaal, aluminium, steen, goud, zilver etc. Misschien wilt u er (andere) edelmetalen of edelstenen aan het houten amulet toevoegen. Deze hebben ook elk weer diverse beschermende en/of genezende krachten. Dat geeft nog meer symboliek en kracht.

Welke technieken en materialen gebruiken wij?

Onze handgemaakte amuletten en sieraden bestaan meestal uit een basis van hout. Dit bewerken wij en voorzien we van miniatuurreliëfs door middel van graveren, snijden, schuren en polijsten. Soms wordt het houten amulet gecombineerd met edelstenen, edelmetaal, zilver, parelmoer e.d. Het door ons bestede handwerk, de ambachtelijke manier van werken en de steeds variërende materiaalkeuze maken elke creatie uniek, er is geen één exemplaar precies hetzelfde als een ander.

Eigen ontwerp mogelijk?

We maken houten amuletten en sieraden naar eigen ontwerp, die niet altijd op deze site worden getoond. Deze kunt u zien in onze sfeervolle showroom in IJsselstein, waar u van harte welkom bent. Wij maken ook houten sieraden en amuletten op ontwerp. U bepaalt hierbij dus zelf welk symbool, vorm, houtsoort en eventueel andere materialen worden gebruikt. Ook kunt u uw houten sieraad of amulet extra bijzonder maken door er een persoonlijke tekst in te laten graveren, bijvoorbeeld uw naam, een boodschap of een mooie quote.

Neem contact op voor meer informatie over alle mogelijkheden. Voor meer toepassingen van onze creaties kunt u ook eens kijken op de pagina Herdenkingsmonumentjes. Hier vindt u mooie miniatuururnen en assieraden van hout, die wij zelf ontwerpen of naar uw wens vervaardigen.

Een ander heel leuk product is ook het afklophoutje, waar we leuke inspirerende teksten in hebben gegraveerd, klikt u daarvoor hier Afklophoutjes

Voorbeelden:

Wij hebben in de loop der jaren al heel wat houten amuletten en sieraden gemaakt. Hieronder ziet u diverse foto’s van voorbeelden. Klik op een foto voor een vergroting.

Om direct terug te gaan naar de home-pagina om daar een andere productgroep te kiezen klikt u hier.